לא יודע מת (מבינה מלאכותית למסוגלות אנושית) 1#


לא יודע מת.

לבשל, לתקן מכשירים, ואפילו לתכנת:
האם באמת בעידן הבינה המלאכותית יש לנו אפשרות לעשות דברים מועילים
מבלי לדעת מונחים בסיסיים בתחום?>> ננסה לבדוק ולחזור עם מסקנות

לא יודע מת

פה שמאלה
אי שם בשנים ההם כשצצו אפליקציות הניווט, הבנו כולנו שהסתבכנו.
בפעם הבאה שיזמינו אותנו לחתונה בכפר הנוקדים, התירוץ של "אין לי מושג איך להגיע" כבר לא קיים,
וגם איחור נבוך שמגיע תחת הכותרת "טעינו בדרך" כבר לא מוציא אותך משהו.
אפליקציות הניווט הובילו אותנו למצב שבו הכרת הדרכים והכבישים הפכה מיותרת.
אני לא צריך לדעת איפה זה רחוב התמר 6 בבאר טוביה כדי להגיע לשם.

ועכשיו, שלב 2 במהפכה כבר קורה.
הבינה המלאכותית על שלל נפלאותיה מאפשרת לנו להשתמש בה גם כאפליקציית ניווט,
אבל לא לכבישים והדרכים, אלא לאינסוף תחומים נוספים.


לנווט בהרכבת רהיט חדש

מסתבכים עם רהיט של איקאה? ומשום מה הברגים לא מסתדרים עם האומים? בוא נשאל מישהו שמבין.
אם יהיה לנו מישהו לצידנו שרק עומד מהצד ואומר מה צריך לעשות עכשיו,
על איזה כפתור ללחוץ, איזו פעולה לעשות – והנה עשינו משהו שעד לפני רגע לא שיערנו בנפשנו שיום יבוא
ובמו ידינו נוכל לחולל את הקסם. חשוב להזכיר: הבינה המלוכותית היא אמנם כלי טכנולוגי אבל היא יודעת מצויין מה צריך לעשות גם
בהמון תחומים שאינם טכנולוגיים כלל וכלל – אז איך בדיוק מנקים את הכתם שלא יורד מהספה?

בבלוג הזה נבדוק איך זה בעצם עובד:
ננסה להתמודד עם אתגרים בתחומים שונים כאשר נקודת המוצא היא שאין לנו מושג מה עושים פה.
ועכשיו, הבינה המלאכותית היא המדריך שנותן לנו הנחייה שלב אחר שלב – מה לעשות עכשיו.

נסיון 1:

מרק GPT



כן, כן. זה התחיל מערב פנוי של תחילת חורף.
מאותם מצבים שפשוט מבקשים איזה מרק ירקות חם.
אבל: מה לעשות כאשר אין לי ניסיון בבישול והדבר הכי מתוחכם שאי פעם הוצאתי תחת ידי במטבח הוא חביתה?
טוב, כאן בדיוק מגיע צ'טי ומרחיב את גבולתיי:
זה התחיל מלבקש את המתכון. מתכון ברור, מדוייק ופשוט להכנה.
צ'טי לא צריך לאבד הרבה נוזלים בשביל לספק את התשובה ו מכאן מתקדמים:
אני מקבל רשימת קניות עם הנחיות מדוייקות.
יצאתי לשוק: אני כמובן מצלם לצ'טי את הירקות שאותם אני קונה והוא הסמכות העליונה לאשר את הכוסברה.

השלב הבא: מתחילים לעבוד.
צ'טי כותב לי מה לחתוך לאיזה גודל.
אני עושה וכמובן מצלם לבוס לאישור.
ההנחיות, יש לומר, חדות ומדוייקות הרבה יותר מסכין החיתוך שלי
וכך יוצא שבלי להתבלבל יותר מידי בין הצל לשום, לכוסברה לפטרוזיליה
על אש קטנה קטנה משהו פה מתחיל להתבשל.
צ'טי אומר שזה חפיף כשאני שואל אותו אם זה סבבה לעשות מרק עם שמן רגיל במקום שמן זית.

צ'טי בוחר בשבילי באיזו מן הכירים להשתמש ואני מלם עבורו את גובה הלהבה והוא מבקש להגדיל קצת.
הוא מנחה אותי לכסות את הסיר .

תוך כמה דקות התכנית שהחלה במוחה הקודש של הטכנולוגיה כבר הופכת לניחוחות שמעולם לא ידעתי להפיץ
בעצמי במטבח שלי.

הערב עבר עליי בנעימים עם מרק היקרות (הדווקא טעים) שהצלחתי להכין במו ידיי.
זה קרה. המרק יצא טעים ונעים

ברכות לטכנולוגיה. ברגע הזה שבו החושים מרגישים ומתרגשים מדבר שקורה פה כאן ועכשיו ובעצם לא יכול היה לקרות
לולא הטכנולוגיה נתנה את היעוץ וההדרכה כיצד לעשות אותו – זה רגע מכונן.
הנה אני מבשל. זו לא הבינה שעשתה משהו במקומי, זה אני עשיתי והטכולוגיה איפשרה לי.

מרק מוכן: בישול קריאיטיבי בבלוג לא יודע מת של יוגב בועז קופירייטר

אז מה היה לנו כאן?
היה הלנו בנאדם שבטוח שהוא לא יודע לעשות משהו.
היתה לנו בינה מלאכותית שיודעת להגיש את ההנחיה הנכונה בדיוק לקצה הסכין.
היה לנו שילוב עבודה פרודוקטיבי והיתה תוצאה שהוגשה בדיוק בטמפרטורה הנכונה:
ויש לנו שבhרה של קיר ענק, הפעם במטבח.
לא יודע מת והפעם הוא מת בסיר נירוסטה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לשיחה עם יוגב :)